Love others because of Allah S.W.T

Sunday, 4 March 2012

kawan~

Assalamualaikum...
semua manusia kt dunia nie ade kawan kan . kawan tu ibarat peneman dikala sunyi . semua orang pun perlukan seorang kawan . tanpa insan bergelar sahabat ini , kita akan sentiasa keseorangan melalui segalanya . tetapi , amat susah untuk mencari seorang sahabat yg sangat-sangat memahami diri kita . kawan ketika gembira x terkira banyaknya , tapi kawan dikala sedih boleh dibilang dengan jari . why it happen ? itulah lumrah kehidupan seorang manusia . kat sini , saya nk buat luahan hati sikit . sikit je . 

kita x boleh paksa seseorang tu tukar perangai mengikut kesukaan kita . sbbnya , setiap manusia tu dicipta mempunyai keistimewaan dan kelemahan mereka sendiri . kita jugak x boleh tanya kenapa mesti ada  budaya berpuak-puak .. manusia ni, hati lain2 . perangai lain2 .. sebenarnya , x wujud pun budaya tu . yg ada cuma orang yg ikut dengan siapa mereka selesa berkawan . lebih-lebih lagi kehidupan kt alam u nie . dan , kalau kita x suka sesiapa , just let her be . tidak perlu rasanya nak hebohkan pada umum ttg keburukan orang kan . hidup ni macam roda . semua orang akan merasa kegembiraan dan keperitan . jadi , x perlulah kita nk berebut-rebut . setiap orang mempunyai giliran masing-masing yg telah ditetapkan jaln hidupnya oleh Allah S.W.T . 

kawan yg btul2 baik , yg boleh mendengar semua cerita kita mungkin cuma ada 1 dalam 1000 . semakin maju dunia , semakin ramai umat , semakin ramai orang yg x boleh dipercayai . kita boleh berkawan dengan sesiapa yg kita suka , tetapi berhati-hatilah memilih . i love all of my friends . kt sini dini nk mnta maaf sgt pd sesiapa yg ade dini buat salah . untuk classmates saya , jihan , wani, syidah , syiza, siti , ema , wirda , nadia , mimi, amal , fatin , shira , mira , jue , ecah , sha , nurul dan fazz . i wish all of u gud luck in this final exam . semua pun pandai2 kan . so , let us get in dean list again this semester . InsyaAllah . dini x berdendam atau x suka sesiapa pun . just , sometimes , everyone need their privacy right ., x semua waktu kita nk berkepit dengan semua orang . 
i love all of my friends . i hope there will be no more misunderstanding between all of us .


 sincerely , miss D . ^_^ .


No comments: